Ciekawostki
Pomidory Bez Skórki 400g.

Pomidory Bez Skórki 400g.

22 marca 2018
Napis „pelati” na puszce z pomidorami oznacza, że zostały one obrane ze skórki, a nie, że to odmiana pomidora. Najczęściej uprawianą we Włoszech jest San Marzano. Jest to odmiana gruntowa. Charakteryzuje ją podłużny kształt, mięsisty miąższ oraz duża zawartość masy suchej.
Ogórki Konserwowe

Ogórki Konserwowe

16 lutego 2018
Ogórki konserwowe zawierają wiele substancji zasadowych dlatego działają odkwaszająco na organizm, są bogate w białko, węglowodany i błonnik pokarmowy.
W procesie marynowania, zachowują witaminy C, A, D, E, K1, witaminy z grupy B, magnez, miedź, żelazo, cynk, fluor.
Ogórki Kwaszone/Kiszone

Ogórki Kwaszone/Kiszone

2 lutego 2018
Podczas cyklu kwaszenia/kiszenia cukry proste zawarte w warzywach rozkładane są na dobroczynny kwas mlekowy. Za te naturalne zmiany odpowiadają bakterie kwasu mlekowego.
Nasz proces kwaszenia/kiszenia nie jest przyspieszany chemicznymi dodatkami. Stosując naturalne składniki, uzyskujemy ogórki bogate w sole mineralne, witaminy, potas, cynk, żelazo oraz beta karoten.

Strona: 123