Białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i nadal ubijać. Do ubitych białek dodać wiórki, proszek, mąkę, wszystko wymieszać. Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zrumienienia, ok.25min. w 180C.
Krem:
W dwóch szklankach gorącej wodzie rozpuścić 2 galaretki i odstawić do lekkiego stężenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i zółtkami. Do powstałej masy wlać teżejącą galaretkę i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wszystko razem połączyć.
Do ozdoby
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu, pozostawić do przestygnięcia.
Na biszkopt równomiernie nakładamy masę. Na masie układamy ciastka delicje i wszystko zalewamy tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki.