Sałatka GYROS wstecz
19 stycznia 2015
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- ½ opakowania przyprawy Gyros
- 1 puszka kukurydzy konserwowej OT.CO
- 5 ogórków konserwowych OT.CO
- 1 czerwona cebula
- 1 mała kapusta pekińska
- ketchup
- majonez OT.CO
- 1 papryka czerwona
- olej OT.CO
- zielona cebulka lub szczypiorek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę i dobrze wymieszać z przyprawą Gyros i odrobiną oleju. Nastepnie usmażyć na patelni i odstawić do wystygnięcia. Kukurydzę odcedzić z zalewy, ogórki oraz paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cieniutkie paseczki.
Składniki układać warstwami wg kolejności:
- Mięso
- Cienka warstwa keczupu
- Cebula czerwona
- Ogórki
- Kukurydza
- Majonez
- Papryka
- Kapusta pekińska
- Zielona ceblka lub szczypiorek