Ocet jabłkowy znany był już w starożytności, Hipokrates zalecał go w połączeniu z miodem na wszelkiego rodzaju przeziębienia i kaszel.
Bazą do produkcji naszego octu ot.co są jabłka a nie koncentrat. Wytwarzany jest na drodze naturalnej fermentacji octowej dlatego zawiera ogromne ilości prozdrowotnych probiotyków. Ocet jabłkowy zaskakuje niesamowitym bogactwem potasu, fosforu, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru czy krzemu. W jego składzie doszukamy się witamin A, C, E, P, beta karotenu, kwasu mlekowego, kwasu cytrynowego i oczywiście octowego.
Ocet jabłkowy usprawnia pacę jelit, wspomaga układ trawienny, oczyszcza organizm z toksyn, poprawia stan naczyń krwionośnych. W najbliższym czasie usłyszymy jeszcze wiele nowych informacji na temat jego zdrowotnych właściwości.
Polecamy jako dodatek do sałatek, przetworów, lekarstwo czy suplement diety.