Przepisy

Ryż z kurczakiem i warzywami wstecz

9 października 2015

Ryż z kurczakiem i warzywami

Składniki:

  • 2 torebki ryżu OT.CO
  •  podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1/2 opakowania warzyw na patelnię
  • sos indyjski curry
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju rzepakowego OT.CO
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i usmażyć.

Na patelni roztopić masło, dodać warzywa, smażyć przez ok. 7-10 minut średnim ogniu.

Do usmazonego kurczaka dołożyć sos indyjski, smażyć około 3-5 minut. Połączyć z warzywami. Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Warzywa, mięso i ryż wyłożyć na talerz, posypać natką pietruszki.